• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

 

1. csakra / mellékvese/gránát/piros 

Válaszd, ha energiatartalékaid fogyóban vannak, ha a vörös szín intenzív erejére van szükséged, ha a napfelkelte látványára vágysz, ha úgy érzed jót tesz a dobpergés, a ritmusos zene, ha kívánod a szegfűszeg vagy a mandarin illatát, ha félelmek gyötörnek, ha biztonságérzeted labilis.

A gyökércsakrafő feladata a kreatív önkifejezés fejlesztése. Érzelmi energiái a túlélés, az erő, agresszió, kapcsolat a Földdel, élni akarás, aktivitás, magabiztosság, önelfogadás, életerő – a legelemibb érzelmi reakciók. Az innen áramló energiákat blokkolhatja, ha valakinek a fent felsorolt érzelmekkel kapcsolatosan félelmei vannak. Érzelmi zavarok esetén letargia, űrérzet, képtelenség a belső elcsöndesedésre, határozatlanság, aggódás, önromboló hajlam. Belső szervek is kapcsolódnak hozzá. Testi szinten ide tartozik minden, ami a szilárd: gerincoszlop, csontok, fogak, körmök, lábak. Végbélnyílás, végbél, vastagbél, prosztata. A szaglás is változhat. Ilyen a teljes idegrendszer, a vesék, mellékvesék.

Gránát gyógyhatásai:hat az anyagcserére, bőrre, csontokra, fehérvérsejtekre, májra, szívre, vesékre, pajzsmirigyre. Fejfájás, gyulladások, láz, nemi betegségek, potenciagyengeség, sejtmegújulás, szexuális problémák, vérszegénység esetén jótékony. Lelki szinten segít depresszió, fantázia, lidércálmok, gyenge önbecsülés, pszichoszomatikus betegségek, szexuális konfliktusok esetén. A piros szín a teljesítményt, vitalitást növeli, bátorságot fokozza, serkenti az agy, az izmok vérellátását, hiánya vérszegénységet, vérrel kapcsolatos rendellenességeket okoz.

2.csakra  / petefészek, prosztata /  narancs

Válaszd, ha bársonyos narancsfényekre vágysz, ha kívánod a narancsvirág illatát, ha holdfény, a tiszta víz látványára vágysz, ha a néptáncok, a szórakoztató, hömpölygő zene hallatára feltöltődsz, ha javítani szeretnéd a családi és a szexuális kapcsolataidat, kreativitásod, lelkesedésed csökkent.

A szakrális csakra a szexuális energia, valamint az ehhez kapcsolódó érzelmek központja. Energiái a szexualitás, érzékiség, személyes kreativitás, táplálás, ápolás, családi kötelékek, szociális viselkedési minták, érzékenység, szociális tudatosság. Blokkolhatja ezen energiáinkat, ha a fent említett területeken valamiért fenyegetettséget érzünk, vagy hiányosságaink vannak önfeláldozás, önszeretet és önbecsülés terén. Érzelmi zavarok esetén: kiegyensúlyozatlan nemi ösztön, érzelmi labilitás, elszigetelődés, féltékenység, önbizalom hiánya. Testi szinten ide tartozik a medence területe, ivarszervek, vese, hólyag, minden, ami folyékony: vér, nyiroknedvek, emésztőnedvek, sperma. Változhat az ízlelés is. A nem csakrához tartozó szervek értelemszerűen az ivarmirigyek (petefészek és here), valamint a testnedvek szabályozása is ennek a csakrának a feladata. A betegségek is ezekkel a szervekkel kapcsolatosak: a szaporodó-szerv rendellenessége, menstruáció előtti feszültség vagy szabálytalan menses, impotencia mindkét nemnél, bél és hólyagproblémák.  Karneol gyógyhatásai:színe által a szexuális energiák felszabadításában is jelentős szerepet játszik, fokozza a potenciát és a termékenységet. Vértisztító hatású a nemi szervekben. Segíti a mélyebb szeretet elérését, a szép és a jó, valamint az élet és a Föld ajándékainak értékelését. A szervekre vonatkozó hatása is sokrétű és fontos. Elállítja a vérzést, tisztítja a vért, csökkenti a láza, serkenti a vese működését. A tüdő, máj, hasnyálmirigy és az epe szöveteinek regenerálódásában is szerepe van. Összekapcsolja a fizikait a lényegivel, feltölti a fizikai és a mentális testet, segít a koncentrációban, megnyitja a szívet és aktiválja az alkotó energiákat. A nemi csakrán kívül együttesen hat a szív és a gyökércsakrára. A narancs-piros tehát jó hatással lehet szexualitásunkra, közérzetünkre, erőt és energiát ad, kifejezetten segíti a kreatív önkifejezést. Narancsszín hatásai: serkentő hatású, keringést fokozza. Szexuális energiával tölt fel, javítja az immunrendszert. Az emberi ambíciót, becsvágyat növelő szín. Elragadtatás, nyíltság, öröm rendelhetőek még hozzá. Érzelmileg depresszió, kiegyensúlyozatlan nemi ösztön, érzelmi labilitás, elszigetelődés, féltékenység, önbizalom hiánya esetén hatékony krónikus légcsőhurut esetén. Hatásos impotencia, depresszió, nemzőképtelenség, pajzsmirigy hiányos működése, izomgörcs esetében.

3.csakra  / hasnyálmirigy /  citromsárga  /  citrin

Válaszd, ha a nap fénye, a virágzó kukoricaföld, a napraforgó látványa hiányzik lelkedből, ha a levendula, citrom vagy a fahéj illata hiányzik, ha a sárga és az arany színeket jobban kedveled, ha szívesen hallgatsz tüzes ritmusokat, zenekari muzsikát, ha a pénzzel való kapcsolatodon kellene változtatni, ha élményeidet, érzelmeidet nehezen dolgozod fel, ha bátorság vagy az életerő híján vagy, ha személyiséged még csak bontakozik.

Az elosztó csakrahelyes működése elősegíti a mentális tisztaságot, a néha oktalan becsületesség és túlzott igazságérzet megértését, talán ezért hívják a bölcsesség központjának is. Érzelmi energiáiban szabályozza az emberi kapcsolatokat, a kötődést személyekhez és tárgyakhoz, a ragaszkodást a mindennapokhoz – kötöttségek vagy függőségek legyenek azok. Kiélesíti az ösztönöket embertársainkkal szemben, segít megszüntetni a stresszt, és raktározza energiáinkat. Blokkoló hatású ezekre az energiákra a félelem valami külső tényezőtől. Az elosztó csakra szervei a mellékvese, gyomor, máj, lép, epehólyag, emésztőrendszer, vegetatív idegrendszer. Betegségei az izületi gyulladások, problémák a fenti szervekkel, gyomorideg, lámpaláz, hasmenés, vagy székrekedés, fekélyek, emésztési problémák, migrén, krónikus fáradtság, allergia, cukorbetegség. Érzelmi zavarok esetén: túlérzékenység a kritikára, önállótlanság, csekély önbecsülés, félelem, elhízás esetén jótékony. Változhat a látás.

Citrin gyógyhatásai:színadó anyaga a vas. Energiája, akárcsak a napé – erősít és életet ad. Segít a teremtőerő fokozásában és a tettrekészségben. Használata hasznos emberi kapcsolatainkban, tanulásban, kreativitásban. Hatása a következő szervekre áldásos: vese, máj, epehólyag, vastagbél, emésztőszervek és szív. Használható szövetek regenerálására, az emocionális és mentális szint méregtelenítésére. Rávezet minket mások problémáinak megértésére, enyhíti a depressziót, a nyíltszívűség érzését adja helyette. Az elosztón kívül még a koronacsakrára hat. Szerencsekő. Sárga gyógyhatásai:sárga fény hatására a szervezet örömhormont termel, tehát szerotonin választ ad. A lelket lendületbe hozza, depressziósnak, kedélybetegeknek igazi oldódást ad, serkenti a tanulást és a munkakedvet. Alkalmasság érzését adja, tisztítja az elmét. Gyomorfájás, felfújódás esetén előnyös hatású.

SZERETET  4.csakra  / csecsemőmirigy / zöld /  rózsakvarc

Válaszd, ha az odaadó erdei fák zöldje, a susogó lombok, és a rózsa, a mézfű illata lenne most a szívednek kedves, ha jobban kedveled mostanában a zöldet és a rózsaszínt, ha a baráti, munkatársi kapcsolataidon szeretnél javítani, ha a megbízhatóság, bizalom, finomság csökkent benned. A szívcsakrához tartozó szervek a szív, mellkas, a tüdőtájék, a vér vérkeringés, a bőr, a kezek, a tüdő, a hörgők, a nyelőcső, a hangképző szervek, a hang, a gége, a nyak és az állkapocs. E csakra működését rontja a félelem a csalódásoktól, visszaélésektől függőségek, melankólia. A tapintás finomodhat.

Rózsakvarc gyógyhatásai:színezetét a magántartalom adja. A mangán aktivizálja az enzimeket. Hatással van a herékre, májra, paraszimpatikus idegekre, petefészkekre, vesékre, szívre, tüdőre, vastagbélre, vérerekre. Potenciagyengeség, szexuális zavarok, terméketlenség, rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás, nátha, kimerültség esetén jótékony hatású. Lelkileg segít a bosszúság, félelmek, kifejezőkészség hiánya, hangulatingadozások, nagyképűség, önbizalom hiánya, szexuális problémák, szorongások esetén. Zöld szín gyógyhatásai: fertőtlenítő, méregtelenítő, gomba-, baktériumölő, viszketésre, pszoriázis, ekcéma, a hidrolipid réteg sérülése, hámhiányos fejbőr esetén, sebek kezelésére. Segít megteremteni a szellem egyensúlyát, gyógyító a test számára. Hiánya infarktust, túlzott feszültséget, gyomor hasnyálmirigy és májrendellenességet okozhat. Székrekedés, agresszív magatartás, fáradtság, visszérgyulladás esetén jótékony hatású.  

ÖNMEGVALÓSÍTÁS  5.csakra  / pajzsmirigy /  kék  /  türkiz

Válaszd, ha az ég kékjére vágysz, az ég visszatükröződése a kék vízben, a gyenge hullámzás megnyugtatja lelked, ha jól esne egy eukaliptuszos fürdő, ha világoskékbe öltöznél szívesen, ha saját magaddal vannak konfliktusaid, ha csiszolni szeretnél kommunikációs képességeden, ha kreatív önkifejezésed akadályoztatva érzed, ha nyitottabb szeretnél lenni, ha önsajnálat, szomorúság, depresszió gyötör.

Érzelmi zavarok esetén:maximalizmus, képtelenség az érzelmek kifejezésére, a kreativitás lebénulása. Testi szinten a tüdő, hörgők, nyelőcső, hangképző szervek, (hang), gége, nyak, állkapocs tartozik ide. Torokfájás, gyulladás, nyakfájás, pajzsmirigy rendellenesség esetén. Türkiz gyógyhatásai.Színadó anyaga a vas és a vörösréz. Étvágytalanság, izomrendszeri panaszok, nyálkahártya rendellenességek, az orrjáratok, szemek és alacsony vérnyomás esetén javasolt. Méregtelenítésben segít. Lelkileg határozottságot, kiegyensúlyozottságot, magabiztosságot ad. Szerencsekő. Kék szín gyógyhatásai:pattanások kezelésére, bőrlégzés javítására, bőrgyulladásra, irritált bőr kezelésére, viszketésre, psoriázisra, ekcémára, a hidrolipid réteg sérülésénél, hámhiányos fejbőr kezelésére. Frissítő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Ez a szín a feloldódás és a végtelenség érzését váltja ki. A béke, a nyugalom, a biztonság szimbóluma. Segít abban, hogy igazat mondjunk. Szellemi feszültség, idegesség, túlérzékenység, gége rendellenesség, fejfájás, álmatlanság esetén jótékony. Mivel a torokcsakra színe, mely a pajzsmirigy működését szabályozza, segít a testsúly beállításában is.

FELISMERÉS  6.csakra  / hypofízis /  indigókék  /  lapis lazuli

Válaszd, ha teljesen sötétkékre vágysz, mint az éjszakai égbolt, ha jól esne egy mentás fürdő vagy testápoló, ha szívesen szagolnál jázmint vagy ibolyát, ha belső értékeidet szeretnéd kifejezni kifejleszteni, ha vágysz az érzelmeken túli érzékelés megtapasztalására, intuíció fejlesztésére, ha a klasszikus vagy a kozmikus zene hallgatása megnyugtat.

Érzelmi zavarok esetén. Rémálmok, tanulási nehézségek, hallucinációk. Testi szinten a kisagy, fülek, orr, melléküregek, szemek, idegrendszer, homlok, arc tartozik ide. Fejfájás, gyenge látás, idegrendszeri zavarok, zöld hályog esetében.

Lapis lazuli gyógyhatásai:anagyát a lazurit-, kalcit- és piritrétegződés színezi. Allergia, bőrbetegségek, csecsemőmirigy, csigolyák, csontváz, fejfájás, földsugárzások, garat, gége, görcsök, gyulladások, hörgők, idegek, láz, légcső, lép, magas vérnyomás, mandulagyulladás, menzesz, méregtelenítés, mirigyek, nyelőcső, nyirok, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, rovarcsípés, sejtosztódás, szájöblítés, szemek, tüdő, vérkeringés, vérömleny, vitalitás. Lelki hatások: bátortalanság, depresszió, fegyelem, belső erő, félelem, lelki nyomás, önállóság, spirituális, fejlődés. Indigókék szín gyógyhatásai:az élet értelmének a felismerését jelenti, a gyógyító erő, a misztika szimbóluma. Az indigó szín felnyitja a spirituális érzékelést, az intuíció és ráismerés területén van nagy szerepe. Érelmeszesedés, asztma, hólyaggyulladás, lelki kimerültség esetén különösen javasolt.

MÉLTÓSÁG  7. csakra  /hypotalamusz /   ibolya  /  ametiszt

Válaszd, ha jól esne egy kis tisztaság, fehér-arany isteni fény, ami átölel és feltölt kívül-belül, ha a csend nyugtat meg, ha a tudatalattival szeretnéd javítani a kapcsolatot, szívesen égetsz el tömjén füstölőt, ha szívesen kiülnél egy hegycsúcs tetejére, ha jobban érzed magad ametiszt vagy hegyikristály ékszerben. Érzelmi zavarok: depresszió, rögeszmék, zavartság. Testi szinten a nagyagy, a koponyafő tartozik ide. Fertőzések iránti érzékenység, krónikusfáradtság, epilepszia.

Ametiszt gyógyhatásai:színét a vas, mangán és titán által kapja. Általános erősítő, agy, agyalapi mirigy, agy féltekek, alultápláltság, anyagcsere, cukorbaj, csecsemőmirigy, epilepszia, fejfájás, földsugárzások, görcsök, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszer, középagy, légcső, mandulák, migrén, mirigyek, olvasási zavarok, ödéma, pajzsmirigy, röntgen- és más sugárzások, szemek, színvakság, tarkómerevség, terhesség-szülés, termékenység, vércukor, vitalitás, zsírszövet. Lelki hatások: akarat, alvás, bizonytalanság, emlékezőképesség, hangulat-ingadozások, intuició, lidérces álmok, mentális világosság és kiegyensúlyozottság, önállóság, önbecsülés-indulat, szeretet, szerencsekő. Ibolya szín gyógyhatásai:ösztönzi az inspirációs képességet, ideális szín a megtisztuláshoz, egyensúlyba hozza a két agyféltekét. Hirtelen harag, túlpörgetettség, ingerlékenység esetén jótékony hatású.

 

 

Tapasztalatok

Foltos hajhullásom lett egyik napról a másikra. A góckutató vizsgálatok semmit sem derítettek ki. Az orvos szteroid kezelést javasolt, de azt nem akartam. A természetes terápia közelebb áll hozzám. A foltok már 8 hét után láthatóan javultak. Lassan már nem is látható a helyük. Köszönöm.

Kapcsolat

Tanácsadás Kis Éva: +36 30 754 54 17

E-mail cím: kiseva@nicehajgyogyaszat.hu

Facebook zárt csoport: Natur Hair Therapy

 

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2022 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions