• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

A hajas fejbőrön számos kórokozó képes megtelepedni és fertőzést okozni. Egyes becslések szerint minden második embernek problémát okoz a korpás fejbőr, melynek a megjelenése intenzívebb télen, mint nyáron.A száraz korpát gomba, a zsíros korpát baktérium okozza. A már szinte népbetegségnek számító legelterjedtebb és legkellemetlenebb zsíros korpafertőzést  a gyorsan szaporodó és nagyon ellenálló corina bacterium okozza. Nemcsak bőrproblémát okozhat, hanem a homlok feletti hajritkulás, kopaszodás okozója is lehet férfiaknál és nőknél egyaránt.

A zsíros korpa fertőzés akkor alakul ki, ha a baktérium elszaporodásához kedvezőek a feltételek a fejbőrön. Hajlamosabb a fertőzés kialakulására a zsírosabb típusú bőr, mert a baktérium elsődleges tápanyaga a hajtüszőkben felgyülemlő faggyú. A fejbőr fertőzése a baktériumot hordozó tárgyakkal való érintkezéskor jön létre. A leggyakoribb fertőzést közvetítő eszköz a fésű, de a fodrászati eszközök is jelentős számban tehetők felelőssé a lakosság körében terjedő fertőzésekben. 

A baktérium először a faggyúmirigy kivezetőnyílásánál telepszik meg, a mirigy által termelt faggyút lebontja, oxidálja, megavasítja. Ettől lesz erős zsírszaga a fejbőrnek még hajmosás után is. A zsíros közegben ragadós bevonatot képeznek a baktériumok a tüszők belső falán, a faggyúmirigyet túlműködésre késztetik, mert a bőrfelszínt és a hajat ápoló zsírréteget felélik. A tüszőkben történő élősködés először a fejbőr fokozott zsírosodását indítja el. Amikor a baktériumok a fejbőrt is felülfertőzik viszkető bőrpír jön létre, melyet megkaparva sárga, ragacsos hurkává gyúrható kaparék marad a köröm alatt. Akinél erős a fertőzés, vagy állandó fertőzésnek van kitéve, hajhullás-hajritkulás is felléphet.

Mivel a tüszők telítődnek zsírral és baktériumokkal, elzárják a tápanyagok felszívódásának lehetőségét a kapilláris erek felől, ezért a hajhagymák zsírt szívnak magukba táplálék helyett, melynek következtében elvékonyodnak vagy kihullhatnak.
A hajhagymákat körülvevő zsírburok következtében a hagymák szétmállanak már a fejbőrben és a szálak kicsúsznak a tüszőből fésülködés közben. Erősebb hajhullást hajmosásnál veszünk észre, mert ilyenkor a mechanikai terhelés jóval nagyobb.

Amikor a tüszőből az utolsó hajszál is kicsúszik, az üres tüsző baktérium-teleppel lítődik, így nincs lehetőség újabb hajszál képződésére, vagyis megindul a kopaszodás. A tüszőkben képződő zsír lebontásánál oxidációs folyamat indul el, melynél folyamatosan párolog a víz és oxigént von el a bőrből. A fejbőr vízhiányos lesz, ezáltal csökken a védekezőképessége, melynek pikkelysömör lehet az eredménye. A zsíros korpát kizárólag kioldani lehet a tüszőkből, leoldani a fejbőrről és a hajról. A samponos hajmosás nem elég, hiszen a sampon nem jut le a tüsző mélyére és általában nincs markáns baktériumölő hatása sem. A bőr fontos szervünk, időt igényel a regenerálódása, viszont gyorsan is reagál, ha időben megkapja azt, amire szüksége van. Célszerű figyelni az apró jelzésekre is!

Kezdeti stádiumban csak a fejbőr húzódik, a haj a töveknél csapzott képet ad. Később a csapzott kinézet mellé megjelenik a hajszag. Kezelés hiányában tovább rosszabbodik a helyzet, a fejbőr szarurétege megvastagodik, a hajzat csapzott zsírszagot áraszt. Megjelennek a felrepedt hámdarabkák.  Előrehaladott fertőzésnél a fejbőr és a hajzat is faggyúsan, mattan zsíros, a hajszálak könnyen kicsúsznak mosáskor. Feltétlen szükséges ilyenkor a szakszerű beavatkozás, mert ebben az esetben már a hajhagymák zsírburokkal körülvéve fulladoznak, ami a gyors elhalásukhoz vezet. A képen Corina bactérium fertőzés látható. A zsírburokban a hajhagyma szétmálik.

A Biocom - Hair Nice sampon és intenzív fejbőrápoló krém segítenek a zsíros korpafertőzés kezelésben és megelőzésében egyaránt. Gyulladás gátló, bakteriális fertőzések elleni természetes hatóanyagokkal a fejbőr zsírosodása is mérséklődik, elpusztulnak a zsíros korpa fertőzést okozó baktériumok. A Hair Nice - fejbőrápoló krém - Hajkence mélyen behatol a bőr alatti szövetekbe, eltávolítja a szennyeződéseket a hajhagymák környékéről is, fertőtleníti a tüszőket. A növényi hatóanyagok magas ásványianyag tartalmának köszönhetően a hajhagymákat feltáplálja, serkenti működésüket, a haj gyorsabban növekszik. A mátrixsejtekre való hatás következtében számtalan új hajszál is termelődik.

A fejbőr és a haj megbetegedései két úton jöhetnek létre. A szervezetben lezajló „üzemzavar” – immungyengeség, hiányok, kórokozók - következményeként vagy külső behatások miatt. Általában mindkét ok jelen van. 

Tapasztalatok

Foltos hajhullásom lett egyik napról a másikra. A góckutató vizsgálatok semmit sem derítettek ki. Az orvos szteroid kezelést javasolt, de azt nem akartam. A természetes terápia közelebb áll hozzám. A foltok már 8 hét után láthatóan javultak. Lassan már nem is látható a helyük. Köszönöm.

Kapcsolat

Tanácsadás Kis Éva: +36 30 754 54 17

E-mail cím: kiseva@nicehajgyogyaszat.hu

Facebook zárt csoport: Natur Hair Therapy

 

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2024 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions