• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

Ezekkel a gyakori tünetekkel orvoshoz fordulva általában azt a tanácsot kapjuk, hogy pihenjünk, ne éljünk stresszesen. Sajnálatos módon a legtöbb esetben nem kapunk konkrét, hatékony tanácsokat, megoldási lehetőségeket. A tünetek okairól – a szerveink terheltségéről, a hormonális folyamatok rendellenességeiről - pedig még kevésbé kapunk információt. A felnőtt lakosság komoly százaléka szenved ezektől a tünetektől, melyek mögött nemcsak a sok munka, a magánéleti problémák, a vitaminok, ásványi anyagok hiánya lehet. A mellékvese kifáradását – mely oka lehet ennek a tünet együttesnek –  nehezen diagnosztizálják, pedig komolyan kellene foglalkoznunk vele.

Emberek milliói szenvednek az alábbi tünetektől, mégsem kapnak segítséget, mivel a jól bevált, tradicionális módszerekkel, - laborvizsgálatokkal - ez egy igen nehezen felismerhető állapot. Hazánkban már csak a mellékvese kimerülést diagnosztizálják, az azt megelőző állapottal nem nagyon foglalkoznak, pedig a hangsúlyt minden esetben a betegség megelőzésére, a természetes úton való segítségnyújtásra kellene helyezni.

Milyen tünetekre figyeljünk?

A mellékvese-fáradtságtól szenvedők körében az állandó fáradtságérzés, kimerültségérzés, a letargia a leggyakrabban hangoztatott tünetek. Emellett az allergiák, a gyakori influenzás megbetegedések, nehézkes gyógyulás, a szorongás, depresszió, memóriazavarok, koncentrációs gondok, alvászavarok mögött is állhat a mellékvese túlzott igénybevétele. A kielégítő mennyiségű alvás utáni fáradtságérzés, a fogyásra való képtelenség, a sós/édes ételek kívánása, a fényre való érzékenység, az állóképesség hiánya, a rossz emésztés, az irritábilis bél-szindróma (IBS), az ösztrogén dominanciás tünetek, az alacsony vérnyomás, az állandó fázás, indokolatlan aggodalmaskodás, krónikus gyulladások, idegesség is jelezheti, hogy a mellékvesénk „fárad”.  Van amikor csak a  túlérzékenység, félénkség, önbizalomhiány, túlzott aggodalom, alacsony libidó, lelkesedéshiány, hirtelen jelentkező hatalmas étvágy (alacsony vércukor),  étvágytalanság, pánikrohamok, türelmetlenség, menstruációs gondok, menstruáció hiánya mutatja, hogy valami baj van.

A kialakulás legklasszikusabb okai

A krónikus stressz fogalma igen jól ismert és gyakran emlegetett a nyugati társadalmakban. Mint Selye János mondta, a stressz az élet sója. A mellékvese fáradtság akkor következik be, amikor a minket érő stressz mennyisége meghaladja a testünk ellensúlyozó és helyreállító képességét. A leggyakoribb pszichés stresszor a munkahelyi nyomás, a munkahelyváltás, egy szerettünk elveszítése, költözés, házasságbeli problémák, és így tovább…

A pszichés stressz mellett jelenlévő egyéb stresszorok - a krónikus fáradtság, a krónikus betegség, a harag, a krónikus fertőzés, az ételérzékenység, az ösztrogéndominancia, a progeszteron hiánya – együttes hatása hosszútávon mellékvese fáradtságot okozhatnak.

Az egyik leginkább alábecsült okozó a krónikus és sokáig elhúzódó fertőzés, amely folyamatosan gyulladáscsökkentésre kényszeríti a szervezetet. Ilyen fertőzés előfordulhat és jelen lehet anélkül, hogy konkrét jelei volnának, így persze nincs is diagnózis! A leggyakoribbak a paraziták és a bakteriális fertőzések, mint a Giardia és a Helicobacter pylori. Szűrésük műszeres méréseink segítségével természetesen – fájdalom nélkül - lehetséges.

Krónikus fájdalom, depresszió, túlzásba vitt testedzés, glutén intolerancia, alacsony vércukor, felszívódási zavarok, emésztési zavarok, méreganyagoknak való kitettség, - melyeket szintén felderítenek műszeres méréseink - párkapcsolati problémák, alvásmegvonás, túlzott cukorfogyasztás, túlzott koffeinfogyasztás is terhelik és hosszútávon kifárasszák a mellékvesét.

A stressz kezelés (legyen az fizikai vagy érzelmi) életben maradásunk alapvető feltétele. Testünk rendelkezik egy sor stressz-modulációs rendszerrel és ezeknek az irányító központja a mellékvese. Amikor a mellékvese nem funkcionál optimálisan, testünk stresszkezelő képessége lecsökken.

Mi történik velünk, ha krónikus stressz alatt élünk

Amikor stressz ér minket, a mellékvese azonnal megemeli a kortizol szintet a vérünkben. Ez az ún. anti-stressz hormon védi ki a stresszt. Ha ez a mechanizmus nem működne, az végzetes volna! A mellékvese fáradtság kezdeti vagy azt megelőző stádiumában magas a kortizol szint, hiszen a szervezet így tudja ellensúlyozni a stressz negatív hatásait. A tartósan magas a kortizol szint blokkolja a progeszteron sejtbe jutását, ami egyenes út az ösztrogén dominanciához.

Amikor a mellékvese hosszan tartó stressz következtében már nem képes elegendő kortizolt termelni, kezd kifáradni, a kortizol szintünk - éppen ellenkezőleg - túl alacsony lesz. A mellékvese képtelen tovább elegendő mennyiségű kortizolt termelni. Mivel a szervezet mindenképpen törekszik a stressz kivédésére, a rendelkezésre álló progeszteronból állít elő kortizolt, hiszen a progeszteron a kortizol előanyaga. Így a női ciklus ebben az esetben is felborulhat, mely szintén ösztrogéndominanciához vezet. Mellékvese fáradtság esetén több élettani funkció helyes működése is akadályoztatva van, így átfogóbb segítségre van szükség.

Gyakran fordulnak hozzám ezzel:  „Az ágyból való kikelés után vagy hirtelen lehajlás után úgy érzem, hogy forog velem a világ.” „A szemem alatt sötét karikák vannak.”  „A körmeim töredeznek, a hajam száraz és töredezik, a bőröm is száraz és a koromhoz képest öregebbnek nézek ki emiatt.”  „Indokolatlanul hízok, kifejezetten a hasamra, derekamra.” „A végtagjaim állandóan hidegek és fáznak, miközben az arcom kifejezetten meleg.”

A hajhullás, hajritkulás, kopaszodás is jelzi

Gyakoriak a felsorolt tünetek a hajgyógyászatunkat felkereső vendégek esetében is. A jelentős mennyiségű hajhullás, a nők hajritkulása, a férfiak bizonyos típusú kopaszodása esetében is – melyeknek szintén lehet oka a mellékvese érintettsége - a megfelelő vizsgálatok elvégzése után körvonalazódnak a szervezet rendellenességei, a szervek terheltségei. Figyelmesen értelmezve a szervezet segélykérő jelzéseit, a skalpdiagnosztikai elemzés eredményét és a műszeres méréseket, fény derül az ok-okozati összefüggésekre. Természetesen nem kell megvárni amíg valamilyen hajpanasz kialakul, az említett tünetek bármelyikével meg lehet keresni Stúdiónkat, hiszen okfeltáró módszereink ilyen esetekben is segítenek.

A mellékvese túlzott igénybevételét a skalp – a hajas fejbőr – már a kezdeti időkben is jelzi, de amikor a látványos hajhiány kialakul az adott területen, akkor már biztosak lehetünk benne, hogy hosszabb ideje tart ez az állapot. A mellékvese problémái felboríthatják a petefészek, a pajzsmirigy egyensúlyát is és fordítva, így a hölgyek skalpján is jellemző képet adnak. A férfias – androgén - kopaszodás hátterében lévő kedvezőtlen hormonális folyamat is akkor tud felerősödni, ha egy bizonyos hormon mennyisége lecsökken, mely csökkenés szintén kapcsolatban állhat a mellékvese túlzott igénybevételével.

A megfelelő módszerekkel, finom, mellékhatás nélküli megoldásokkal, életmódváltással visszaállítható a hormonegyensúly, ha időben reagálunk. Az elvesztett hajszálak is visszanőhetnek, hiszen  tudományosan bizonyított, - és a tapasztalataim is azt mutatják – hogy a hajszál kihullása nem jár együtt a hajhagyma elhalásával. A legtöbb esetben a hajhagyma - sok évvel a hajszál elvesztése után - nyugalmi állapotban tovább él a fejbőrben. Amennyiben megfelelő kezeléssel visszaállítjuk a fejbőr és a hajhagyma természetes biológiai ciklusát valamint a szervezet egyensúlyát, ismét képes lesz egészséges hajszálakat növeszteni.

Az INTENZÍV HAJTERÁPIÁS komplex program alkalmazása segíthet a külső kezelésben, de belső terápiával feltétlenül segíteni kell a szervezetnek. Célszerű egy pontos állapotfelmérést kérni ! Időpontegyeztetés: 06-307545416

 

 

 

 

Tapasztalatok

Foltos hajhullásom lett egyik napról a másikra. A góckutató vizsgálatok semmit sem derítettek ki. Az orvos szteroid kezelést javasolt, de azt nem akartam. A természetes terápia közelebb áll hozzám. A foltok már 8 hét után láthatóan javultak. Lassan már nem is látható a helyük. Köszönöm.

Kapcsolat

Tanácsadás Kis Éva: +36 30 754 54 17

E-mail cím: kiseva@nicehajgyogyaszat.hu

Facebook zárt csoport: Natur Hair Therapy

 

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2022 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions