• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

A fejbőrön kiegyensúlyozottan termelődő faggyú védelmet nyújt a fejbőrnek, biztosítja a haj csillogását, rugalmasságát. Ha a faggyútermelés fokozódik, a fejbőr zsírossá válik. A fejbőrről a felesleges faggyú a hajszálakra kerül, a haj elnehezül, olajosan fénylő vagy fakó lesz, lelapul. A faggyúmirigyek túlzott működése, a zsírtermelés fokozódása a fejbőrön sok negatív hatást von maga után. A túlzott zsírosodás gátolja a hajhagymák megfelelő oxigénellátását. Hajhullást, kopaszodást, fejbőrviszketést okozhat azáltal is, hogy kedvező környezetet teremt különféle mikróbák és gombák elszaporodásához. Mivel tudja hatékonyan kezelni?  Szeretné megtudni az okát?

A túlzott hajzsírosodás oka lehet a vegetatív idegrendszer feszült állapota (baleset, válás, haláleset, a munka elvesztése), a belsőelválasztású mirigyek működési zavara,  gyógyszerek mellékhatása (antibiotikum, fogamzásgátló, vízhajtók, véralvadásgátlók,…). Kialakulhat betegségek következtében, szülés után, helytelen táplálkozás esetén, hibás hajápoló szerek alkalmazása miatt. A túlzott faggyútermelést okozhatja anyagcserezavar, enzimhiány, vitaminhiány, ételérzékenység, hormonális rendellenesség, lelki ok, stb.  A panaszok kiváltó oka lehet még a helytelen táplálkozás, a túlzott állati fehérje fogyasztása, méreganyagok felhalmozódása, a szervezet elsavasodása, valamely kórokozó jelenléte bizonyos szervekben vagy a Coryna baktérium elszaporodása a hajtüszőkben. A már szinte népbetegségnek számító legelterjedtebb és legkellemetlenebb zsíros korpafertőzést  a gyorsan szaporodó és nagyon ellenálló coryna bacterium okozza. Nemcsak bőrproblémát okozhat, hanem a homlok feletti hajritkulás, kopaszodás okozója is lehet férfiaknál és nőknél egyaránt. Bővebben itt olvashat erről!

A sebacea enyhébb formája a zsírosodásnak, hiszen ilyenkor a hajhagymák szintjén van túltermelés. A hajhagymákat a tüszőben zsírburok veszi körül, akadályozva ezzela tápanyag felszívódását. Matt színű felrakódás képződik a bőrön, a hajszál fénytelen, a hajhagymák a zsírtól szétmállanak, melynek következtében a hajszál elvékonyodik, gyakran ki is hullik.

Seborrhea erősebb, folyékony zsírosodás. A panaszos 1-2 naponta mossa a haját, a fejbőr olajos tapintású, a hajszálak összetapadnak, a zsíros, elnehezült haj nehezen formázható, a frizura lelapul és kellemetlen szagú is lehet. A seborrhoeások hajlamosak korpásodásra is, időnként duzzadt pattanások jelennek meg a bőrön, illetve kialakulhat bőrgyulladás is. Amikor a Seborrhea bőrgyulladást idéz elő, akkor keletkezik a seborrhoeás dermatitis. Ez a zsíros fejbőrgyulladás amellett, hogy látványban sem szép, igen kellemetlen tud lenni. Az orr körül, a száj melletti redőben, a hajas fejbőr határán vagy a fejbőrön, a fülek mögött - férfiaknál az arcszőrzet területén - pirosas szélű, viszkető érzéssel párosuló gyulladás jön létre, melynek teteje sárgás színű és hámlik. Súlyosabb esetben a tünetek szóródhatnak, s megjelenhetnek a test más részén is. A hosszú ideig fennálló probléma károsíthatja az egészséges hajhagymákat. A zsíros korpa által lezárt tüszők szájadékában romlik a hajhagymák oxigénellátottsága, és csökken a hajszálak víztartalma is. A korpa alatt felgyülemlő, kiürülni képtelen váladékok további fertőzések talaját képezhetik.

A seborrhoeás dermatitis esetében minden esetben tapasztalunk és mérünk valamilyen anyagcserezavart, valamint jellemzően bizonyos szervek gombás terhelése, illetve góca is mérhető. Mint sok más bőrprobléma, a seborrhoea sem szüntethető meg a tradicionális orvoslás módszereivel, ám megfelelő kezelésekkel karbantartható. A természetgyógyászati, személyre szabott, - külső és belső - célzott terápiák az esetek többségében sikerrel járnak. A személyre szabott terápia segít a célzott külső kezelésben és a belső "rendrakásban" egyaránt. 

Jótanácsok !

A meleg víz  fokozza a faggyúmirigyek működését, ezért langyos vízzel javasolt a mosás. A Biocom - Hair Nice sampont 1:1arányban hígítsd vízzel. Ne dörzsöld a fejbőrt, inkább finom maszírozó mozdulatokat használj. A jó sampon nemcsak tisztít, hanem ápolja a bőrt és a hajat. A Biocom - Hair Nice sampon olyan növényi hatóanyagokat tartalmaz, amelyek amellett, hogy táplálják a hajhagymákat, javítják a keringést, nyugtatják a fejbőrt még a faggyúmirigyek termelését is harmonizálják.
A természetes alapanyagból készített hajöblítő legalább olyan fontos, mint a jó sampon. A csalánfőzet A-, C- és K-vitamint, káliumot, kálciumot, vasat, kovasavat és enzimeket tartalmaz, melyeknek köszönhetően csökkenti a faggyútermelést. Az almaecet balzsam helyett is kiváló, mert eltávolítja a sampon maradványait, a hajat selymessé, csillogóvá varázsolja. (1 evőkanál almaecet fél liter langyos vízbe.) A higított citromleves öblítés is jótékony hatású. (1 citrom leve + fél liter víz)
A lúgos pH-jú hajdúszoboszlói víz fellazítja a megkeményedett, elszarusodott, szeborreás pórusszájadékot, jódtartalma felpuhítja az aknés bőrök keményedéseit, ösztrogén tartalma ellensúlyozza a szeborreás bőrök androgén túlsúlyát. A kéntartalom az épp szaruréteg felépítéséhez is szükséges. Idegeskedj kevesebbet, pihenj többet!  A stressz növeli az androgén hormonok termelését, ami fokozza a faggyúmirigyek működését. Ezért pihenj minél többet, mert a túlzott stressz is okozhatja a haj zsírosodását.

Tapasztalatok

Foltos hajhullásom lett egyik napról a másikra. A góckutató vizsgálatok semmit sem derítettek ki. Az orvos szteroid kezelést javasolt, de azt nem akartam. A természetes terápia közelebb áll hozzám. A foltok már 8 hét után láthatóan javultak. Lassan már nem is látható a helyük. Köszönöm.

Kapcsolat

Tanácsadás Kis Éva: +36 30 754 54 17

E-mail cím: kiseva@nicehajgyogyaszat.hu

Facebook zárt csoport: Natur Hair Therapy

 

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2024 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions