• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

Fejbőrünk több szempontból is különleges bőrfelület. Ez a szőrrel és mirigyekkel dúsan borított terület fokozottan érzékeny a megbetegedésekre. A hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, a túlzott zsírosodás mellett a korpásodás is „megbetegedésnek” számít. Napjainkban gyakori tünet a hajas fejbőr – sok gondot okozó – korpásodása. Becslések szerint a felnőttek kb. 60%-a küszködik a problémával. A ruhán, a vállon állandóan megjelenő kisebb-nagyobb hámsejtcsoportok, a fejbőr viszketése, súlyosabb esetben kipirosodással járó gyulladása megkeseríti a hétköznapokat. Annyira általános ez a panasz, hogy sokan nem is tartják kórosnak. Korpásodás elleni sampont keres?  Hatékonyabb kezelést szeretne?   Az okát szeretné kideríteni?

Korpásodásról akkor beszélünk ha a fejbőr elhalt sejtrétege pikkelyszerűen, szabad szemmel is jól érzékelhető módon válik le. A korpásodás és a hámlás ugyanannak a folyamatnak a látható jelei. A bőr felső rétege a hámréteg, mely több sejtrétegből áll. A hámsejtek a legalsó rétegben "születnek", és körülbelül 28 nap alatt vándorolnak a legfelső szarurétegig, ahol normális esetben észrevétlen hámlás formájában leválnak a testfelszínről. Ha ez a sejtvándorlás valamilyen ok miatt felgyorsul, nagyobb sejtcsoportok válnak le együtt, ezeket mi korpának, szarupikkelynek látjuk.

A korpásodás  oka lehet a bőr kiszáradása valamilyen – nem megfelelő – fejbőrápoló termék (sampon, hajszesz, hajlakk, festék, stb) használatától vagy akár  vitamin-, ásványianyag hiánytól.  Száraz korpásodás  esetében a fejbőr mikroflórája felborul, ezáltal nem működik a bőr védelmi rendszere. A bõr száraz pikkelyszerû darabokban válik le. A fejbőrön található szarulemezkék nem zsíros tapintásúak, gyorsan leválnak a bőr felületéről gyors. Kihullik a hajszálból. A korpa száraz fejbõrön szürke vagy szürkésfehér, könnyen morzsolható. Zsíros korpásodás esetében a fejbőrön található korpalemezkék zsíros tapintásúak, hozzátapadnak a fejbőrhöz. A beteg heves viszkető érzésről panaszkodik. Ha a zsírral átitatott korparéteg hosszabb ideig a hajas fejbőrön marad, a bőrlégzés romlik, amely a hajnövekedést is gátolja. Abban az esetben, ha felborul a szervezet mikrobiológiai egyensúlya  - pl.: antibiotikum szedés után, túl savas táplálkozás, sok édesség fogyasztás esetén – a test külső felületén is erősebb a hajlam a gombák elszaporodására.

„Szárazságtünet” mutatkozik – mind a test valamely részén, mind a fejbőr területén – abban az esetben is, ha a szervezetben elszaporodnak azok a  gombák, melyek normális mennyiségben nem okoznak problémát.. Ilyen a már jól ismert – sarjadzó - candida gomba, de lehet akár a nehezebben megállapítható fonalas szerkezetű penész gomba.  Ez esetben kevés lehet csupán a fejbőr kezelése. A gyors és maradandó eredmény eléréséhez belsőleg is szükség van segítségre!

A korpásodás felhívja a figyelmet arra, hogy valamilyen belső egyensúlyzavar áll fenn, aminek kialakulásában szerepet játszanak - a szervi megbetegedések mellett - a személyiség pszichés egyensúlyának felborulása is. Ez a mértéktelen szaruképzódés, „ páncélképződés lelkileg a sebezhetőségtől való félelemmel kapcsolatos, hiszen élettelen szarukérget von maga köré a korpás fejbőrű ember. Abból, hogy melyik területen  képződik  korpa – ha nem egyenletes az egész hajas fejbőr területén - a skalpdiagnosztika segítségével megtudhatjuk, hogy melyik élethelyzetre irányul ez a félelem.

Mit tehetünk?  Figyeljünk minden apró jelzésre, legyen az a haj, a fejbőr vagy a test a szervezet más területe. A betegség felismerésének a titka, hogy időben észleljük a változásokat. Figyeljünk a külső segítő jelekre, mielőtt még súlyosabb lesz a belső probléma. A test külső jelzéseiből a teljes testi-lelki-érzelmi állapot láthatóvá válik. Bár a haj élettani szerepe csekély, mégis azt mondom, hogy helyes „ápolása” már a gyermekkortól fontos. Figyeljünk a haj és a hajas fejbőr segélykérőjelzéseire, hogy megelőzhessük a nagyobb bajokat, a maradandó, megfordíthatatlan elváltozásokat.

Az egészséges bélflóra biztosítása, a megfelelő táplálkozás, a hiányok pótlása és a Biocom hajápoló termékeiben lévő gyógynövények ebben az esetben is segíthetnek.

 

 

 

Tapasztalatok

Foltos hajhullásom lett egyik napról a másikra. A góckutató vizsgálatok semmit sem derítettek ki. Az orvos szteroid kezelést javasolt, de azt nem akartam. A természetes terápia közelebb áll hozzám. A foltok már 8 hét után láthatóan javultak. Lassan már nem is látható a helyük. Köszönöm.

Kapcsolat

Tanácsadás Kis Éva: +36 30 754 54 17

E-mail cím: kiseva@nicehajgyogyaszat.hu

Facebook zárt csoport: Natur Hair Therapy

 

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2024 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions