• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

Új terápia - új hajszálak. Egyre több embert érint a hajmennyiség csökkenése, a kopaszodás. Sajnos a hajas fejbőr ápolása még nincs elterjedve a köztudatban, pedig sok problémát lehetne a megfelelő odafigyeléssel megelőzni. Sokéves tapasztalat alapján összeállított komplex program segíthet a hajszálak megfiatalításában, a hajvesztés megállításában, új hajszálak előcsalogatásában. A programcsomag a hajhagymáktól a gyökérproblémákig átfogó segítséget ad minden korosztálynak. A hajhullás akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű, ha hosszú ideig fennáll, ha hiányzik az új hajszálak megjelenése, ha csökken a haj tömege.

Ha naponta 50-60 hajszálnál több hullik ki, hajhullásról, alopeciáról beszélünk. A haj hullása történhet bizonyos területeken vagy az egész hajas fejbőr területén, azaz diffúzan. Mindkettő maradandó kopaszodáshoz vezethet, de csak akkor, ha a hajtüsző és a bennük található hajszemölcs elpusztul. Abban az esetben, ha a hajszemölcs nem pusztul el, csupán a rajta elhelyezkedő matrixsejtek osztódása egy időre megszűnik, átmeneti, fokozott hajhullás és következményeként átmeneti kopaszság alakulhat ki.
A nők genetikai – öröklött - kopaszodási folyamata, eltérő a férfiaknál lezajló folyamatoktól. Míg a férfiak esetében fokozatosan húzódik V alakban hátra a hajvonal, addig a nőknél rendszerint diffúz módon ritkul a haj a fejtető területén, a hajvonal ellenben nagyon sok esetben megmarad. A hormonális folyamatoknak ilyen esetben is fontos szerepük van.  A fejtetői hajritkulás kialakulásáért a – női szervezetben is jelenlévő - tesztoszteronból képződő Dyhidrotesztoszteron ( DHT ) a felelős. Az androgén receptorok DHT-ra való fokozott érzékenysége okozza ezt a tünetet. Az 5-alfa reduktáz enzim - progeszteron hiányában kialakuló - túlzott aktivitása alakítja át a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná. Ez a hormon felelős az Alopecia Androgenetika kialakulásáért. A fejbőr elvékonyodik, sorvadttá, fénylővé válik. Mikrokamerával vizsgálva hajszálértágulatok figyelhetők meg, de a szőrtüszők kivezető nyílása nem látható. A hajszál szőrszerűvé válik. A betegség kialakulása fiatal korban kezdődik.

Seborrhoeás alopecia esetében a hím jellegű hormonok túlsúlyba jutása a faggyúmirigyeket túlzott faggyútermelődésre serkenti, amely seborrhoea kialakulásához vezet. A seborrhoea fokozott hajváltást, kellemetlen viszkető érzést, gyors hajzsírosodást okoz. A hajhullás a halántékon kétoldalt ill. a fejtetőn kezdődik. A hajszál ilyen esetben is elvékonyodik, fénytelen és a hajhagyma tápanyag hiányos. Nők esetében az erős faggyúmirigy termelés, a hajszálak folyamatos gyengülése, vékonyodása, lassabb hajnövekedése jelzi a problémát elsősorban a fejtető homlok felőli részé. Kiváltó oka lehet a hormonális ingadozás, fogamzásgátló tabletta nem megfelelő szedése, szülés utáni állapot, klimax. Férfiak esetében a ritkulási folyamat legérintettebb része a homlok-halánték vonal és a fejbúb.
A folyamat lassítása vagy megállítása érdekében alapvető fontosságú az okok feltárása – melyben vizsgálataink segítenek - és a megfelelő terápia mielőbbi elkezdése.

A foltos hajhullás - Alopecia areata – kiváltó oka a szakirodalom szerint ismeretlen, feltehetően egyfajta autoimmunbetegség. Minden esetben alapvetően fontos a góckutatás. Közel 20 éves hajgyógyászati tapasztalataim szerint az ilyen panaszoknál parazitaterhelés áll a háttérben, melyet felderítve, kezelve a haj visszanő.!  Amikor nem a valódi okot kezelik, illetve nem megfelelő a terápiás megoldás, akkor rosszabbodik  a helyzet. Alopecia areata totalis:  az egész hajas fejbőrt érintő teljes hajhullás. Alopecia areata univerzalis: a hajas fejbőr és a testszőrzet elvesztése. Alopecia ophiasis:  a haj tarkótáji hullását jelenti, mely a fülig húzódik. A hajvesztés mellett gyakran zavarok lépnek fel a köröm növekedésében is. A Trichotilománia, a haj kitépkedése - csavargatása - azonban minden esetben pszichológiai okokra, szorongásos betegségekre vezethető vissza.

Nőknél gyakori betegség az androgén alopécia. A változó korral az ösztrogének szintje felére csökken, a progeszteron - tüszőrepedés híján – „ eltűnik”, ugyanakkor megemelkedik a férfi nemi hormonok, az androgének szintje.  
Egyéb hajhullást kiváltó okok:  pajzsmirigy, vese, hypofízis-, női hormonproblémák, hosszantartó láz, véralvadás gátló szerek szedése, fogyókúrás gyógyszerek, diéta (kevés vitamin bevitel) egyoldalú táplálkozás, rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás, fogamzás gátlók, vitaminhiány ill. túladagolás, időskori kopaszodás, stressz, pszichés ok, helyi fertőzések, gyulladás (fog, mandula stb.), ösztrogéndominanciás hormonális egyensúlytalanság, stb..

Ilyen esetekben  célszerű növényi hatóanyagok felhasználásával  stimulálni a vérkeringést, aktiválni a hajtüszőt, elősegítve ezzel a normál hajtermelést. Az átmeneti hajhullás kezelésének célja a hajszálakat létrehozó matrixsejtek osztódásának serkentése, a keratinképzés és a hajas fejbőr anyagcseréjének fokozása. A kezelés akkor  hatásos, ha megfékezi a hajhullást, emellett elősegíti a hajtermelést, vagyis az új hajszálak növekedését. Ehhez a folyamathoz már szükség van a megfelelő hajalapanyagokra is. A hormonális eredetű hajhullásnál a terápia lényege – a fentieken túl - az 5-Alfa reduktáz enzim működésének a szabályozása, aktivitásának elnyomása. Ennek kezelésében is a természetes megoldásokat, a növényi hatóanyagokat hívjuk segítségül, mivel így nem kell mellékhatásokra számítanunk.

Bármely panasz esetén sikerrel alkalmazhatjuk az INTENZÍV HAJTERÁPIA komplex programjának módszereit.  Új – otthon is alkalmazható – egyszerű, ugyanakkor a gyökerektől a gyökérproblémákig ható terápiás lehetőség, melyet hosszú évek óta  alkalmazunk a hajgyógyászatban.

Következő cikkemben egy olyan különleges módszerrel ismerkedhetnek meg, mely nemcsak terapeutáknak ajánlott. Az egyszerű, de ugyanakkor hatékony módszer sok ezer embernek segített, hogy megváltoztassák a testüket, az életüket, az alvásukat, egészségügyi állapotukat, testsúlyukat, partnerkapcsolatukat, szexuális gondjaikat, idegességet, stresszt és még rengeteg mást!

A fejen lévő pontok gyengéd érintésével magát is tudja bárki kezelni, elősegítve ezzel a testi-lelki panaszok megszüntetését. Erőfeszítés nélkül vagyunk képesek törölni bármilyen hátralátó erőt az élet különféle területeiről, amennyiben készen állunk a változásra. Minden mindennel összefügg: a testi panaszok, így a hajhullás, kopaszodás mögött is megbújik valamilyen lelki ok. Kezdjük az évet ezek felderítésével és megoldásával. Számíthat a segítségemre!

Tapasztalatok

"Majd 8 hét után nagyon jó javulás volt tapasztalható, majd a következő 8 hét után már penészgombánk sem volt. A haj szépen nől vissza, lassan összenől a régi hajjal és nem lesz látható.  Köszönjük szépen a segítségüket, mert Önök nélkül nem jutottunk volna el idáig.    Köszönettel: Honti-Nagyné Huszák Katal"

Kapcsolat

Telefon: +36 30 754 54 17

E-mail cím: info@nicehajgyogyaszat.hu

Cím:Holisztikus Gyógyászat
1143 Budapest Stefánia út 81. fsz. 2.

Fontos információk:
Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 09-17:00-ig.

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2019 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions