• aajhagyma.png
  • bcsomag.png
  • cujokkk.png
  • dhajharmonia.jpg
  • ecsavo.jpg
  • fmanus.png

A haj és a fejbőrpanaszok külső kezelésében az Intenzív Hajterápiás komplex csomag készítményei és alternatív megoldásai átfogóan segítenek. Ápolás, megelőzés és panaszmegoldás is egyben. A testi folyamatok energetikai harmonizálását a csomagban található egyszerű terápiás eszközzel segíthetjük. A háttérben lévő belső okok – hiányok, gócok, hormonális rendellenességek - feltárásában segítenek speciális vizsgálataink.  A terápia kialakításában is számíthat a Nice Hajgyógyászat szakembereinek 20 éves tapasztalatára.

Mi a  skalpterápia?
A skalpterápia egy komplex és természetes módszer, amely segíthet a haj eredeti tömegének, fiatalságának és üdeségének visszanyerésében. Mint a neve is mutatja, a hajas fejbőr kezelése  komplex terápiás módszerrel történik. Egyesíti a fejbőr felületi és mélytisztítását, táplálását, a hajhagymák vérellátásának fokozását, a hajtermelés optimalizálását, a szükséges  tápanyagok biztosítását, a fejbőr izmainak ellazítását, - vagyis a külső hatásokat – a szervezet egészére való hatással a mikroterületi kapcsolat tudatos kiaknázásával.  A program a gyógynövények hatásait egyedülállóan egyesíti az információs vagyis homeopátiás hatásokkal, melynek köszönhetően nagyobb hatékonyságot tudunk elérni a természetes és biztonságosan hajfiatalításban. A hajas fejbőr kezelése a kiegészítő alternatív megoldásokkal segít beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait.

Miben tér el a skalpterápia a hajmosástól, a hajpakolásoktól ?
A skalpterápiás kezelés a „hajfiatalítás” holisztikus megközelítése, amely során ellazítjuk illetve tónusba hozzuk a fejbőr izmait, ezen kívül pedig oldjuk az energetikai blokkokat. A kezelés által hatunk a lélekre, valamint friss energiával töltjük fel a fejbőrt. A fejbőr és az egész szervezet kezelése kívül-belül „fiatalító” hatást eredményez. 

Milyen gyakran érdemes skalpterápiás kezelést végezni ahhoz, hogy hatása legyen? 
Azt tapasztaltuk, hogy a legjobb eredményt akkor értük el, ha a  fejbőr kezelését hetente kétszer alkalmaztuk. Ez ad egy tökéletes alapot, amitől természetesen el lehet térni az egyéni panaszok függvényében.  A panasz megszűnése után fenntartó jelleggel hetente, kéthetente egyszer javasolt emlékeztető kezeléseket alkalmazni. Az alternatív javasolt módszerek napi alkalmazásával stabilizálható az elért eredmény. 

Milyen sorrendben alkalmazzuk a csomagban lévő termékeket?

 

A Hair Nice fejbőrregeneráló krémet  – hajmosás előtt – száraz fejbőrre vigyük fel. Amikor már érezhetően nem „dolgozik” a krém a fejbőrön, leöblítjük meleg vízzel. A maradék – be nem szívódott – krémet a hajhosszra juttatjuk. Ezt követően kétszer mossunk hajat a Hair Nice samponnal. A vizes hajon oszlassuk el a szükséges mennyiségű balzsamot, néhány perc után öblítsük le. Bővebben itt !

Nagyon kevés a szabadidőm, érdemes heti 1 alkalommal kezelni a fejbőrömet? 
Az elfoglalt vendégeknek a heti 1 alkalmas kezelést is szoktam ajánlani a krémpakolással, de mellette a hajerősítő szérum napi alkalmazásával biztosíthatjuk az intenzitást.

Mikor érdemes végezni az otthoni skalpterápiás kezelést?
Lehet hajmosás előtt egy fél órával alkalmazni, de az sem baj, ha lefekvés előtt feltesszük a pakolást, éjszakára rajtahagyjuk, majd reggel mossuk le. A reggeli kezelés előnye, hogy felélénkít minden tekintetben, az esti kezelés pedig segítség a testnek, léleknek a napi stressz feldolgozásában.

Milyen hatással van a fejbőrömre az skalpterápia? 
A bőr legfontosabb feladatai: a légzés, a tápanyagfelvétel, a salakanyagok leadása, valamint a külső környezet káros hatásaival szembeni védelem. Azaz a bőr egyrészt közvetítői szerepet tölt be, másrészt segít megőrizni a szervezet belső környezetének egyensúlyát. A fejbőr állapota visszatükrözi az egyes szervek teljesítőképességét, valamint azt, hogy mennyire megfelelő a tápanyagellátásuk. Mivel a fejbőr kommunikál a szervezet belső környezetével, a gyógynövényekben levő hatóanyagok információi segítségével a bőrön át is "táplálhatjuk" egy-egy szervünket. A kezelés biztosítja a kapillárisokba a vér beáramlását, és a vénás erekbe a visszapumpálást. A naponta alkalmazott  körömreflexológia módszer növeli a vérkeringést, így a fejbőr – és az egész szervezet - oxigén-és tápanyagfelvevő képessége nő. 

Sajnos mostanában elég sok stressz ért. Az skalpterápia megfelelő módszer arra, hogy ez ne látszódjon a hajkoronámon?  
A modern kor „betegsége” a stressz. A stressz azonnal meglátszik a fejbőrön, a haj minőségén. Stressz hatására a hajminőség változása, a haj hullása, a kopaszodás ugyanúgy kialakulhat, mint a fejbőrviszketés, pattanás, korpásodás vagy túlzott zsírosodás. Nemcsak a szem a lélek tükre, hanem a fejbőr is az. Még mielőtt tudnánk egy belső problémáról, betegségről, fejbőrünk előre – nagyon pontosan - jelzi azt. Ezért az hajmegtartó ápolás/kezelés fontos része a stresszoldás. A termékekben lévő illóolajak segítik a limbikus rendszeren keresztül a lélek "görcseinek" kisimításában.

Hogyan nő a haj? Minden hajszálnak saját életciklusa van. Ebben a ciklusban 3 különböző fázist lehet megkülönböztetni. Ezek annyira eltérő képet mutatnak, hogy egy kivett hajszálat vizsgálva, egyértelműen megmondható, hogy melyik hajszál melyik fázisban van. Az aktív növekedési fázis kb. 4-8 évig tart, hajszálanként, egyénenként eltérően. Ezután a hajhagyma működése csökken, majd átmenetileg megszűnik, a hajszál pedig kihullik. Az aktív és az inaktív fázis között ez az átmenet gyorsan megtörténik. De ha ki is hullott, ez nem jelenti azt, hogy nem nő hamarosan másik a helyébe. Hogy mikor? Ezt már nehezebb megmondani. A hajhagymák pihenésének időszaka átlagosan 100 napig tart de lehet ennél jóval hosszabb is, évekig, akár évtizedekig is nyúlhat. Ebben az állapotában a hajhagyma aktiválható. Fontos jellegzetesség a hajhagymákkal kapcsolatban, hogy mindegyikük saját, egyéni életciklusát éli egyéni ritmusban, így a hajszálak nem egyszerre hullanak ki, ha elérkezik a pihenési fázisuk. Megfigyelések szerint naponta 50-100 hajszál éri el az aktív növekedési fázis végét, amit egyértelműen jelez az a tény, hogy ilyenkor kénytelenek vagyunk tőlük megválni. A hajhagymáknak  10%-a van a pihenési fázisban, 90%-a pedig aktív, amit a hajszálak növekedése jelez. A szakirodalom szerint  egészségesnek nevezhető hajhullás nem látványos, hiszen a hajszálak nagy része nincs ugyanabban a fázisban. Véleményem szerint nem helyes, hogyha számokban határozzuk meg a természetes hajhullás mértékét, hiszen attól is függ, hogy visszanő-e az elveszített hajmennyiség.

Mitől van szine a hajnak?  A hajban található egy olyan réteg, amely a pigmentszemcséket tartalmazza. Ezek száma és minősége határozza meg a haj színét és tónusát. A haj színe egyébként földrajzi helyzettől is függ, a pigmentszemcsék anyagát, és színét a földrajzi szélesség is meghatározza, vagyis az emberi fajon belül a rasszok hajszíne ezért eltérőA szőrtüszőből kiemelkedő élettelen szaruból álló hajszál sajátos felépítésénél fogva képes a külső környezet hatásainak ellenállni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Tapasztalatok

Foltos hajhullásom lett egyik napról a másikra. A góckutató vizsgálatok semmit sem derítettek ki. Az orvos szteroid kezelést javasolt, de azt nem akartam. A természetes terápia közelebb áll hozzám. A foltok már 8 hét után láthatóan javultak. Lassan már nem is látható a helyük. Köszönöm.

Kapcsolat

Tanácsadás Kis Éva: +36 30 754 54 17

E-mail cím: kiseva@nicehajgyogyaszat.hu

Facebook zárt csoport: Natur Hair Therapy

 

Itt találsz minket

Minden jog fenntartva! © 2024 Intenzívhajterápiás csomag - Megoldás hajhullásra, kopaszodásra
Készítette: ZONE IT Solutions